Temizlik makinalarının tarihi, Dünyada ilk temizlik makinalarının başlangıcını Booth pistonlu bir pompa yapmıştır. Herhangi bir fırçası yoktur; tüm temizliği emme ucu tarafından yapmaktadır, bu büyük bir makinanın uçlarını uzun tüpler aracılığıyla yapmıştır ve İngiltere sokaklarına çekilmiş atların, çektiği bir arabaya takılmıştı. Parlak kırmızı, üniformalı operatörler tarafından yapılmıştı Booth un temizlik makinaları gürültülü çalışıyor ve sonrasında şikayetler alımaya başladı. Korkunç cezalara çarptırıldı, Atlar için bile para cezası verildi.

BVCC en prestijli gününde King Edward VII ve Kraliçe Alexandra ve 1901 taç giyme töreni öncesi bir fırsat oluştu Booth Sarayın yollarını temizlemeye başladı. Booth ‘s vakum sistemi sadece, bireysel konut sahipleri için uygun değildi. Bazı büyük binalar da Booth makinesineleriyle bodrum duvarlarındaki soketleri ile oda duvarları temizlemede sistemli bir şekilde çalışıyordu.

Artık tüm çabalar küçük temizlik makinaları geliştirmek içindi. Booth 1906 yılında temizlik makinası Arabasının ufak versiyonunu yapmış, ama çok pahalı £ 100 ve 45 kg ağırlığındaydı. Booth zengin haneler için değil evler için bir temizlik makinası geliştirmek istiyordu. Davies, 1909 yılında cihazın patentini aldı. Önceki elektrik süpürgeleri, çeşitli el pompaları başlıkları ve ters eylem bisiklet pompalarına bağlı çalışmak için sallanan, artık geniş bir yelpazede kullanılmaktaydı. Temizlik makinasında çekiş oluşturmak için kullanılan dört körüklü dönen bir tekerlek vardı. 1912 yılında Davies küçük bir makine imal Sihirbazı denilen ve 1912 Kirby patentiyle bir tırtıl gibi uzun hortumlu makine oldu.

K. von Meyenburg icadı uzun bir hortum ve sırt çantası gibi giyilebilen bir temizlik makinası oluşturdu. James Murray Spangler , Bissell , toz gibi alerji ve astım, gibi hastalaıkları önlemek için 1907 yılında bir temizlik makinası üretildi. Spangler yastık halinde toplanan tozu tutabilen bir ahşap ve tenekeden kutu yaptı süpürge yaptı. Spangler ‘s yenilik bir fan, döner fırça motoru bağlantı yeri, halılarda daha fazla toz çekmek için bir emme vakum gücünü sağlayan fırça ile süpürülen makinasını yaptı .

Spangler ı temizlik makinaları konusunda destekleyen yoktu, ama onun akrabası , William H. “Boss” Hoover , hızlı Spangler makinenin avantajlarını gördü. İlk olarak Model 0 Hoover vakum 1908 yılında gri bir tülbent torba ile üretildi, araçları temizlemede kullanıldı ve sadece £ 40 fiyatta ve (18 kg) ağırlığı vardı. Hoover kendi halı üzerinde sonuçları görebiliyordu çünkü makineler çok iyi ve her kapıdan da geçebiliyordu Hoover hızla Spangler makine günlük yaşama girmişti sonuçta bir ölçü olarak adlandırılan, İngiltere’de 1913 yılından beri büyük bir perakende operasyonu yapılmaktadır.

 

Eureka ve Electrolux tarafından diğer temizlik makinaları firmalarının Hoover’s kapıdan -kapıya satış yöntemlerini yapıldı. 1930’larda Büyük Buhranda lüks mal satın alma engellenmişti; temizlik makinalarını zorunluluk halini alması için beklediler ve durmadan çalıştılar, Hoover temizlik makinası yeniden yapılandırma için ünlü endüstriyel tasarımcı Henry Dreyfuss ile birlikte çalıştı. Vücuda verdiği ağırlığı hafif malzemeler kullanarak düşürdü, temizlik torbasının dolduğunu gösteren bir işaret konuldu bu yenilikleri ile aerodinamik temizlik makinası artık yüksek hızlı lokomotife benziyordu üstelik kullanımı kolaydı. Bütün bu serüveni atlatan temizlik makineleri Bugün vazgeçilmez bir ev gereci olmuştur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir